WAAROM zou je jouw auto of motor laten coaten?

UV-bescherming

De lak van uw auto kan beschadigen door direct zonlicht. Onze keramische coating biedt een beschermende barrière die UV-stralen afstoot.

Langdurige Glans

Niets kan die diepe, spiegelachtige glans evenaren die een keramische coating biedt. Het versterkt de natuurlijke glans van uw autolak, waardoor uw voertuig er jarenlang als nieuw uitziet.

Waterafstotende Eigenschappen

Een keramische coating heeft een hydrofobe werking, waardoor water eenvoudig van het oppervlak parelt, waardoor uw auto langer schoon blijft.

Bescherming tegen Chemische Stoffen

Onze auto's worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke chemicaliën, van zure regen tot vogelpoep. Een keramische coating vormt een schild dat deze schadelijke stoffen afstoot en voorkomt dat ze de lak beschadigen.

Duurzaamheid en Kostenbesparing

Een kwalitatieve keramische coating kan bij correct onderhoud jaren meegaan, wat betekent dat u op de lange termijn bespaart op onderhoud en detailwerk.

Meer dan alleen lak

Onze keramische coatings zijn niet alleen geschikt voor de lak van uw voertuig, maar kunnen op verschillende oppervlakken worden aangebracht, zelfs op een (matte) wrap en PPF-folie

Hoe wordt een coating gezet?

Het aanbrengen van een keramische coating is een zorgvuldig proces dat precisie en aandacht voor detail vereist. Hieronder volgt een overzicht van de stappen die betrokken zijn bij het aanbrengen van een keramische coating:

Voorbereiding van het oppervlak:

Voordat de coating wordt aangebracht, moet de auto grondig worden gewassen om vuil, stof en andere verontreinigingen te verwijderen. Na het wassen wordt door middel van een speciale klei doek de lak gekleid. Het kleien zorgt ervoor dat het vastzittende vuil wat niet met een gewone wasbeurt weggespoeld wordt uit de lak wordt verwijderd.

Dit zorgt ervoor dat de coating goed kan hechten aan de lak.

Na het wassen wordt de auto grondig gedroogd.

Polijsten:

Het doel van deze stap is om (lichte) krassen, swirls en oxidatie van het oppervlak te verwijderen. Polijsten herstelt de glans en zorgt voor een egaal oppervlak waarop de coating kan worden aangebracht.

Ontvetten:

Nadat het voertuig is gepolijst, wordt een isopropylalcoholoplossing gebruikt om eventuele olie, was of polijstresten van het oppervlak te verwijderen. Dit zorgt voor een schoon oppervlak waarop de keramische coating optimaal kan hechten.

Aanbrengen van de keramische coating(s):

De keramische coating wordt aangebracht met een applicator. Het product wordt in een dunne, gelijkmatige laag aangebracht.

Na een korte inwerktijd, die varieert afhankelijk van het specifieke product, wordt overtollige coating verwijderd met een schone microvezeldoek.

Sommige coatings vereisen mogelijk meerdere lagen voor optimale bescherming.

Uitharden:

Na het aanbrengen heeft de coating tijd nodig om uit te harden en een permanente binding met het oppervlak te vormen. Gedurende deze tijd mag het voertuig niet worden blootgesteld aan regen of vocht.

Het uithardingsproces kan variëren van enkele uren tot enkele dagen, afhankelijk van het product en de omgevingsomstandigheden.

Gtechniq

Gtechniq werd in 2001 opgericht door kwantumfysicus

Drew Gill, uit totale ontevredenheid over de prestaties van lakbeschermingsproducten op dat moment.

 

Alles van wax tot nieuwe polymeren en op PTFE gebaseerde “wonderbehandelingen”, niets op de markt bood enige zinvolle duurzaamheid, zowel qua uiterlijk als qua bescherming. Erger nog, hij ontdekte dat de meeste producten eigenlijk slechter presteerden dan de lakken die ze moesten beschermen.

 

Het begon met een idee

Uit deze onvrede kwam een ​​eenvoudig idee: ‘De mooiste, perfect afgewerkte, slimste & intelligentste lak-oppervlakken ter wereld ontwerpen’. Lakken die veel meer doen dan er gewoon geweldig uitzien als ze nieuw zijn. ‘ Drew’s achtergrond betekende dat hij een goed begrip had van hoe de krachten, vormen en structuren van een lak oppervlak op zeer kleine schaal werken. Hij wist ook welke aanpassingen mogelijk zijn om enkele echt nuttige verbeteringen toe te voegen. Verbeteringen zoals vuil-afstotendheid, wasgemak, swirl-, UV- en vlekbestendigheid, samen met langdurige glans- en kleurstabiliteit.

De technologie achter de wetenschap

De slimme oppervlaktewetenschap van Gtechniq combineert het nieuwste op gebieden als nanochemie & supramoleculaire chemie met rigoureuze praktijk- en laboratoriumtests. Het uitgangspunt voor alle Gtechniq-producten is om een goede prestatie en duurzaamheid te behalen.

Gtechniq heeft de ervaring, het netwerk, samenwerkingen en motivatie om toonaangevende producten op de markt te brengen, waarvan bewezen is dat ze elk aspect van de oppervlakteverzorging verbeteren.

Je coating onderhouden

heb je een coating op jouw auto? En zie je daar na een poos niet meer van die mooie druppelvorming, oftewel beading op ontstaan?

Geen zorgen! Je coating is niet weg, de hydrofobe eigenschappen zijn gewoon verminderd omdat de ‘poriën’ van de coating als het ware zijn dichtgeslibd door alle mineralen e.d. die op de lak van je auto (en dus in de coating) terecht zijn gekomen.

Dit is heel simpel op te lossen door de je coating een boost te geven! Was jij met de hand? Dan gebruik je Gtechniq Ceramic Gwash. Een laagschuimende shampoo welke perfect is voor het goed reinigen van de coating.

Na het drogen (ook na een bezoek aan de wasstraat wat absoluut niet de voorkeur heeft maar ik verbied je niks) geef je hem nog een extra boost door met een schone microvezel doek op een droge auto Gtechniq Ceramic sealant aan te brengen, en deze na te wrijven met een tweede schone microvezeldoek. Je zal zien dat de beading daarna weer terugkeert.

 

scan deze QR-code en zie hoe ik eenvoudig de Ceramic sealant aanbreng op een Audi RS6.

nadat deze eerder gewassen was met de Ceramic Gwash


scan onderstaande QR-Code en zie hoe ik te werk ga en resultaten van een Crystal serum light + EXOV5 coating op een Volkswagen Taigo

Scan onderstaand QR-code en zie de resultaten van een 2 stap lakcorrectie welke behouden zal blijven door de aangebrachte Crystal serum light coating 

op een Audi S4

scan onderstaande QR-code en zie de resultaten van een dubbele coating (Crystal serum light + EXOV5) en een clear vision smart glass coating